Agenda

Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Alzheimer Café: Leefplezier & Autonomie

26 september | 19:30 - 21:00

Leefplezier en autonomie. Daar draait het om op deze avond. Wat kan iemand zelf blijven doen? Wat wil iemand overlaten aan anderen zonder zichzelf helemaal te verliezen? Èn evenzo belangrijk: wat wil iemand zelf doen? Waar wordt iemand blij van om zelf te doen? Gelukkig zijn er veel oplossingen om het leven aangenamer te houden met respect voor de wensen en in het licht van de ziekte.  

Gespreksleider Jos Heeremans praat deze avond met Dr. Annetje Boomsa. Zij is gespecialiseerd in problemen die ontstaan rondom ouder worden, dementie, geheugen en gedrag. Volgens haar zijn er, met inzicht in de ziekte, vele oplossingen om het leven aangenamer te houden. Zo kan het aanpassen van de omgeving en stress-factoren er voor zorgen dat men veel langer leefplezier en autonomie behoudt.

Tijdens deze avond krijgt u praktische informatie aangereikt en antwoord op vragen. Ook is er zoals u van ons gewend bent voldoende tijd en ruimte om ervaringen uit te wisselen met lotgenoten.

Mensen met dementie, mantelzorgers en professionals in de zorg zijn van harte welkom op deze (gratis) avond. We ontvangen u graag in Wijkcentrum Middenhof, Dr. Willem Dreesweg 155, 1188 KD Amstelveen. Het programma start om 19.30 uur, maar u bent vanaf 19 uur van harte welkom voor een kop koffie of thee. Wij ontmoeten u graag 26 september. Tot dan.